Mijn favorieten

Huurinkomsten van Vastned stijgen door panden op toplocaties

Vastgoedbelegger Vastned heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de huurinkomsten uit nieuwe huurcontracten licht zien stijgen met €100.000. Gewilde panden in de historische kernen van populaire steden brachten 4,7% meer huur op na het afsluiten van een nieuw contract. Dat blijkt uit de dinsdag nabeurs verschenen kwartaalcijfers.
 

We zijn voorzichtig positief voor de rest van het jaar, ondanks de blijvend uitdagende retailmarkt', zegt ceo Taco de Groot in het begeleidende persbericht. Zo ziet Vastned dat de vraag naar locaties in minder bekende winkelstraten vermindert door de snelle opkomst van online winkelen.

Bij deze minder gewilde panden moest de vastgoedbelegger bij nieuwe contracten 11% huurdaling incasseren. Dat ging om panden in plaatsen als Ridderkerk, Goor en Renkum. Nog een klein deel van de portefeuille van Vastned bestaat uit winkels op minder gewilde locaties. De belegger verkocht afgelopen kwartaal €55 mln aan 'niet strategische' panden in Frankrijk en Nederland, waaronder panden in Sneek en Zwijndrecht.

Lees verder..